De Mind-Walk is in het Goudse Hout van start gegaan met 6 enthousiaste deelneemsters. We hebben de eerste vier wandelingen gehad. Soms een beetje regen aan het begin van de training, maar eigenlijk hebben we tot nu toe prima herfstweer gehad.

Tijdens de training gaan we altijd een stukje mindful wandelen. Hierbij volgen we iedere week een ander thema. Zo hebben we in de heemtuin gekeken naar de mooie bloemen en uiteraard hier ook aan geroken!

Zo leuk om te zien dat er ook in dit seizoen nog van alles bloeit. En natuurlijk hebben we ook aan een aantal plantjes geroken en zachtjes aan de blaadjes gevoeld. Soms nog wel lastig om te bepalen wat het nu precies voor plantje is, maar met elkaar kwamen we er meestal wel uit!

In het Goudse Hout staan echt veel paddenstoelen op dit moment. En als je dan mindful probeert te wandelen ga je vanzelf steeds meer zien.

Ook stoppen we zo nu en dan om op een rustig plekje wat yoga-, taichi- of ademoefeningen te doen. Of we gaan op een picknick-bankje zitten voor een meditatie. Omdat helaas de bankjes meestal wel nat zijn heb ik altijd wat matjes bij mij zodat iedereen toch droog kan zitten.

Na afloop altijd even nakletsen met een lekker kopje thee en dan weer voldaan naar huis!